Menu

Zakąski
  • Śniadanie „Słowacki” 32.00 zł

    jajecznica lub jajka sadzone 2 szt. / frankfurterki 2 szt. /wędlina / ser żółty /świeże warzywa

  • Śledź po japońsku 28.00 zł

    sałatka porowa / jajko z majonezem

  • Śledź w oleju z cebulką 22.00 zł
  • Sałatka grecka 28.00 zł
  • Tatar wołowy 40.00 zł

    pikle / chrupiąca grzanka

  • Krewetki tygrysie w białym winie 45.00 zł

    10 sztuk / podawane w sosie z białego wina, masła oraz z dodatkiem czosnku i ciepłymi grzankami

  • Rosół z makaronem 17.00 zł
  • Pomidorowa z makaronem 18.00 zł
  • Zupa czosnkowa z serem i grzankami 18.00 zł
  • Krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym 18.00 zł
  • Żurek z kiełbaską wiejską i jajkiem 21.00 zł
  • Barszcz czerwony z uszkami domowymi 21.00 zł
  • Flaki staropolskie 23.00 zł
  • Placki ziemniaczane po żydowsku 35.00 zł

    5 sztuk / podawane z sosem z podgrzybków i selekcją sałat

  • Pierogi z wołowiną 37.00 zł

    10 sztuk / okraszone cebulką z boczkiem

  • Pierogi z serem i ziemniakami 27.00 zł

    10 sztuk / okraszone cebulką

  • Pierogi z jagodami 30.00 zł

    10 sztuk / podawane ze słodką śmietaną

  • Naleśniki z serem 27.00 zł

    2 sztuki / z bitą śmietaną i owocami

  • Racuchy z jabłkiem i z cukrem pudrem 27.00 zł

    4 sztuki

  • Danie dnia 35.00 /40.00 zł

    zupa / danie główne / kompot

  • Kotlet z piersi kurczaka w panierce 35.00 zł

    mięso 130 g ,bufet sałatkowy, ziemniaki gotowane / ziemniaki zapiekane na maśle z oregano / ryż / kasza

  • Kotlet schabowy 37.00 zł

    mięso 130 g ,bufet sałatkowy, ziemniaki gotowane / ziemniaki zapiekane na maśle z oregano / ryż / kasza

  • Pieczeń z karkówki w sosie pieczeniowym 37.00 zł

    podawana z kluskami śląskimi

  • Pierś kurczaka z rusztu Szef kuchni poleca 40.00 zł

    nadziewana szpinakiem i serem ricotta, zapiekana w serze mozzarella, posypana ostrą papryką

  • Devolay 38.00 zł

    z serem mozzarella i papryką

  • Sznycel z jajkiem sadzonym 40.00 zł

    mięso 130 g ,bufet sałatkowy, ziemniaki gotowane / ziemniaki zapiekane na maśle z oregano / ryż / kasza

  • Placek po węgiersku z gulaszem wołowym 45.00 zł
  • Policzek wołowy wolno gotowany 45.00 zł

    mięso 130 g ,bufet sałatkowy, ziemniaki gotowane / ziemniaki zapiekane na maśle z oregano / ryż / kasza

  • Pstrąg tęczowy z pieca Szef kuchni poleca 55.00 zł

    (ok. 250 g surowej ryby) nadziewany masłem i pietruszką, podawany z cytryną, frytkami i selekcją sałat

  • Dorsz po irlandzku w złocistej panierce 50.00 zł

    (ok. 150 g surowej ryby) podawany z frytkami i selekcją sałat

  • Halibut 60.00 zł

    (ok. 200 g surowej ryby) podawany z ziemniakami zapiekanymi na maśle, chrzanem, ogórkiem i selekcją sałat

  • Frytki 150 g 12.00 zł
  • Bufet sałatkowy 20.00 zł
  • Buraczki zasmażane 150 g 12.00 zł
  • Kapusta zasmażana 150 g 12.00 zł
  • Szarlotka 20.00 zł
  • Szarlotka na gorąco 26.00 zł

    z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną

  • Sernik na zimno z owocami 20.00 zł
  • Sernik nowojorski 24.00 zł

    z solonym karmelem

  • Malinowa chmurka 24.00 zł
  • Ciasto drożdżowe 8.00 zł
  • Rogalik własnego wypieku 5.00 zł
  • Espresso 10.00 zł
  • Grande Espresso 12.00 zł
  • Espresso Macchiato 10.00 zł
  • Americano 10.00 zł
  • Kawa biała 12.00 zł
  • Cappuccino 14.00 zł
  • Late Macchiato 15.00 zł
  • Kawa mrożona 17.00 zł

    z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną

  • Herbata Sir William's 10.00 zł

    czarna Ceylon, malinowa, miętowa, zielona

  • Herbata rozgrzewająca 16.00 zł

    malinowo - imbirowa z pomarańczą

  • Kropla Beskidu 330 ml 6.00 zł
  • Dzbanek wody 500 ml / 1000 ml 10.00 / 15.00 zł
  • Sok Cappy 250 ml 8.00 zł
  • Cola, Fanta, Sprite, Tonik 250 ml 8.00 zł
  • Śniadanie „Słowacki” 32.00 zł

    jajecznica lub jajka sadzone 2 szt. / frankfurterki 2 szt. /wędlina / ser żółty /świeże warzywa

  • Śledź po japońsku 28.00 zł

    sałatka porowa / jajko z majonezem

  • Śledź w oleju z cebulką 22.00 zł
  • Sałatka grecka 28.00 zł
  • Tatar wołowy 40.00 zł

    pikle / chrupiąca grzanka

  • Krewetki tygrysie w białym winie 45.00 zł

    10 sztuk / podawane w sosie z białego wina, masła oraz z dodatkiem czosnku i ciepłymi grzankami

  • Rosół z makaronem 17.00 zł
  • Pomidorowa z makaronem 18.00 zł
  • Zupa czosnkowa z serem i grzankami 18.00 zł
  • Krem szpinakowy z groszkiem ptysiowym 18.00 zł
  • Żurek z kiełbaską wiejską i jajkiem 21.00 zł
  • Barszcz czerwony z uszkami domowymi 21.00 zł
  • Flaki staropolskie 23.00 zł
  • Placki ziemniaczane po żydowsku 35.00 zł

    5 sztuk / podawane z sosem z podgrzybków i selekcją sałat

  • Pierogi z wołowiną 37.00 zł

    10 sztuk / okraszone cebulką z boczkiem

  • Pierogi z serem i ziemniakami 27.00 zł

    10 sztuk / okraszone cebulką

  • Pierogi z jagodami 30.00 zł

    10 sztuk / podawane ze słodką śmietaną

  • Naleśniki z serem 27.00 zł

    2 sztuki / z bitą śmietaną i owocami

  • Racuchy z jabłkiem i z cukrem pudrem 27.00 zł

    4 sztuki

  • Danie dnia 35.00 /40.00 zł

    zupa / danie główne / kompot

  • Kotlet z piersi kurczaka w panierce 35.00 zł

    mięso 130 g ,bufet sałatkowy, ziemniaki gotowane / ziemniaki zapiekane na maśle z oregano / ryż / kasza

  • Kotlet schabowy 37.00 zł

    mięso 130 g ,bufet sałatkowy, ziemniaki gotowane / ziemniaki zapiekane na maśle z oregano / ryż / kasza

  • Pieczeń z karkówki w sosie pieczeniowym Szef kuchni poleca 37.00 zł

    podawana z kluskami śląskimi

  • Pierś kurczaka z rusztu 40.00 zł

    nadziewana szpinakiem i serem ricotta, zapiekana w serze mozzarella, posypana ostrą papryką

  • Devolay 38.00 zł

    z serem mozzarella i papryką

  • Sznycel z jajkiem sadzonym 40.00 zł

    mięso 130 g ,bufet sałatkowy, ziemniaki gotowane / ziemniaki zapiekane na maśle z oregano / ryż / kasza

  • Placek po węgiersku z gulaszem wołowym 45.00 zł
  • Policzek wołowy wolno gotowany 45.00 zł

    mięso 130 g ,bufet sałatkowy, ziemniaki gotowane / ziemniaki zapiekane na maśle z oregano / ryż / kasza

  • Pstrąg tęczowy z pieca Szef kuchni poleca 55.00 zł

    (ok. 250 g surowej ryby) nadziewany masłem i pietruszką, podawany z cytryną, frytkami i selekcją sałat

  • Dorsz po irlandzku w złocistej panierce 50.00 zł

    (ok. 150 g surowej ryby) podawany z frytkami i selekcją sałat

  • Halibut 60.00 zł

    (ok. 200 g surowej ryby) podawany z ziemniakami zapiekanymi na maśle, chrzanem, ogórkiem i selekcją sałat

  • Frytki 150 g 12.00 zł
  • Bufet sałatkowy 20.00 zł
  • Buraczki zasmażane 150 g 12.00 zł
  • Kapusta zasmażana 150 g 12.00 zł
  • Gelato 1 gałka 7.00 zł
  • Deser lodowy 20.00 zł
  • Szarlotka 20.00 zł
  • Szarlotka na gorąco 26.00 zł

    z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną

  • Sernik na zimno z owocami 20.00 zł
  • Sernik nowojorski 24.00 zł

    z solonym karmelem

  • Malinowa chmurka 24.00 zł
  • Ciasto drożdżowe 8.00 zł

    z powidłami śliwkowymi z Szydłowa

  • Rogalik własnego wypieku / Croissant 5.00 zł
  • Espresso 10.00 zł
  • Grande Espresso 12.00 zł

  • Espresso Macchiato 10.00 zł
  • Americano 10.00 zł
  • Kawa biała 12.00 zł
  • Cappuccino 14.00 zł
  • Late Macchiato 15.00 zł
  • Kawa mrożona 17.00 zł

    z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną

  • Herbata Sir William's 10.00 zł

    czarna Ceylon, malinowa, miętowa, zielona

  • Herbata rozgrzewająca 16.00 zł

    malinowo - imbirowa z pomarańczą

  • Kropla Beskidu 330 ml 6.00 zł
  • Dzbanek wody 500 ml / 1000 ml 10.00 / 15.00 zł
  • Sok Cappy 250 ml 8.00 zł

    czarna porzeczka, pomarańczowy, grejpfrutowy, jabłkowy, pomidorowy

  • Cola, Fanta, Sprite, Tonik 250 ml 8.00 zł

Nasze dania na talerzu